Select Page

„О“ како оргазам или Прослава на животот

„О“ како оргазам или Прослава на животот

Кон изложбата „О“ на Јана Јакимовска отворена на 25 мај 2017 г. во галеријата „Ко­Ра“ во Скопје (предговор во каталогот од изложбата)

Емил Алексиев

објавен на okno.mk

31.05.2017

(more…)

Strasti šarenih boja

Strasti šarenih boja
(Strip iz Skoplja: Kirčo Arsovski)

kritički osvrt

Zoran Đukanović

Vreme, 4 maj 2017, str. 41

 

 

(more…)

Ететското и архитектурата

Естетското и архитектурата
критички осврт
Владимир Величковски

објавен во дневниот весник Вест,
Понеделник, 6 март 2017 година, стр.10

Кон изложбата на делотo „Ничија земја“
на авторскиот тим на архитектот Стојан Павлески.

 

(more…)

Вангел Наумовски беше избркан од уметничко школо како неталентиран, а Салвадор Дали му дојде на изложба

Вангел Наумовски беше избркан од уметничко школо како неталентиран, а Салвадор Дали му дојде на изложба

Кон ретроспективно-монографската изложба на Вангел Наумовски во Даут пашин амам, Скопје

 

објавено на sdk.mk

25.12.2016

(more…)

„Тигрите“ кои го создадоа МСУ

„Тигрите“ кои го создадоа МСУ
Осврт (по повод изложбата „Во тимот е силата ­- Тигрите“ во Музејот на современа уметност, Скопје)

Автор: не е наведен

Објавен на okno.mk

10.12.2014

(more…)

страна 1 од 2212345...1020...најстари »