Select Page

Андреевска – Со „Лица“ ја напуштам конвенционалноста

Андреевска – Со „Лица“ ја напуштам конвенционалноста
Напис/ интервју (по повод саостојната изложба „Лица“ на Воскресија Андреевска во Музејот на град Скопје

Автор: Љупчо Јолевски
Радио Слободна Европа
08.11.2017

(more…)

Публиката ме сака затоа што и jас jа сакам

Публиката ме сака затоа што и jас jа сакам
Интервју со Мирослав Масин
(по повод изложбата “Birday”, отворена на 17 јануари 2017 година, во неговото ателје)
Автор: Мимоза Петревска Георгиева

Дневен весник Нова Македонија, Скопје
8 февруари 2017 (бр. 23969)

 

(more…)

Елпида Хаџи-Василева во нова потрага по убавината со позлатени коски и овариуми од овци

Елпида Хаџи-Василева во нова потрага по убавината со позлатени коски и овариуми од овци

Интервју по повод двете претстојни изложби на Хаџи-Василева во Лондон
Разговарала Весна И. Илиевска

Објавено на dnevnik.mk
12.01.2017

(more…)

страна 1 од 2212345...1020...најстари »