Select Page

Урбаната уметност како форма на критика и активизам

Урбаната уметност како форма на критика и активизам
(Конференција за друштвени активизам „ENGAGE”)

Видео документација од говорот на Никола Писарев
Органзација: Младински образовен форум (МОФ) и Радио МОФ

Кино Култура, Скопје
10.06.2017

(more…)

Ова е уметност и уметноста е многу нешта

Ова е уметност и уметноста е многу нешта

предавање
Себастијан Цихочки

Музеј на современата уметност, Скопје
20.05.2017

(предавањето е дел од 6-тиот Интернационален симпозиум „Кураторски размени: Простори, функции, фикции и други заеднички именители“ организиран од Проектен простор Прес ту егзит од Скопје)

(more…)

Whose Revolution?

Whose Revolution?
two-day forum
Institute of social sciences and humanities (ISSH) – Skopje /
Kino Kultura, Skopje, May 5-6, 2017

(more…)

КРИК – Фестивал за критичка култура / CRIC – Festival of Critical Culture

КРИК – Фестивал за критичка култура /
CRIC – Festival of Critical Culture
Контрапункт / Kontrapunkt
Есперанца / Esperanza

Кинотека на Македонија;
Национална галерија на Македонија – објект Чифте амам
18 ноември – 3 декември 2016

 

 

(more…)

Europe, the City Is Burning

Europe, the City Is Burning
Symposium

Session: Monument Against Fascism – keynote by Esther Shalev-Gerz, response by Suzana Milevska

Hochschule für bildende Künste, Hamburg
May 23 – 25, 2014

(more…)

страна 1 од 3123