Select Page

Музеј на женски приказни

Музеј на женски приказни
публикација (во рамки на проектната активност „Музеј на женски приказни” чии ко-авторки се: Искра Гешоска, Христина Инаноска, Виолета Качакова и Биљана Тануровска-Ќулавковски)

Издавач: Локомотива – Центар за нови иницијативи во уметноста и културата, 2016

(more…)

Што да се прави за повторно освојување на слободата

Што да се прави за повторно освојување на слободата
Зборник на текстови
Уредник: Љубомир Д. Фрчкоски

Издавач: Здружение на граѓани Про Либерти, Портал Либертас
Лектор: Бобан Карапејовски
Скопје, октомври 2014 година

 

 

(more…)

Media Impact. International Festival of Activist Art

Media Impact. International Festival of Activist Art
(part of the 4th Moscow Biennale of Contemporary Art)

Curator: Tatiana Volkova
Co-curators: Anna Dikovich, Roman Minaev and Arseniy Sergeev

Initiated by ZHIR Project

ARTPLAY Design centre, Moscow

24 September – 10 October 2011

 

(more…)