Select Page

ТЕКСТИЛиЈАДа

ТЕКСТИЛиЈАДа
Фестивал: Култура за, култура со, култура од текстилните работници/чки

Организатор: „ГЛАСЕН ТЕКСТИЛЕЦ“ – ШТИП и КУЦ ТЕКСТИЛ
Партнери: Факултет за работи што не се учат / АКТО фестивал за современи уметности

Штип

15-16.12.2017

(more…)

Чувства (Ова е цивилизација)

Чувства (Ова е цивилизација)

Проекција на документарен филм од серијалот „Ова е Цивилизација“ и разговор со Небојша Вилиќ

Социјален центар Дуња, Скопје

12.06.2017

ПАРТИЗАНУВАЊЕ – траги на борбата

ПАРТИЗАНУВАЊЕ – траги на борбата
Едновечерен изложбен настан
Кураторка: Ивана Васева (Скопје)

Плоштад Слобода / Kooperativa
Место: Сојуз на здруженијата на борците од НОВ – Грaдски одбор Скопје
(адреса: бул. Климент Охридски 58, спрат 3)

Дата: 30 март 2017 год.
Време: 19:00 – 23:00 ч.

(more…)

Constanza & Can Serrat

Constanza & Can Serrat
film projection & presentation

by Natasha Nedelkova and Sophie Blais

.

.

Галерија 7, Скопје
20 февруари 2017

.

КРИК – Фестивал за критичка култура / CRIC – Festival of Critical Culture

КРИК – Фестивал за критичка култура /
CRIC – Festival of Critical Culture
Контрапункт / Kontrapunkt
Есперанца / Esperanza

Кинотека на Македонија;
Национална галерија на Македонија – објект Чифте амам
18 ноември – 3 декември 2016

 

 

(more…)

Иднината е меѓу твоите нозе: Сексуалноста и родот во алтернативниот филм и видео во Југославија

Иднината е меѓу твоите нозе:
Сексуалноста и родот во алтернативниот филм и видео во Југославија
проекции / предавања / дискусии
Коалиција СЗПМЗ

Кино Култура / Кино Фросина / Концепт 37
21-23 октомври 2016

 

 

(more…)

Пламенот на слободата

Пламенот на слободата
проекција и разговор со
Марко Стаменковиќ

ГЕМ клуб, Скопје
17 ноември 2015, 19.00 ч.

Oрганизација: факултет за работи што не се учат (ФРУ) – Битола, како дел од годишните програмски активности на АКТО фестивалот за современа уметност.

Проекција на филмот ПЛАМЕН
Краток филм за Пламен Горанов
Режиja: Андре Андреев | Сценарио: Мартин Маринос | Продуцент: Дан Коврт |
Продукција: Dress code NY | Бугарија/САД | 2015 | 21 мин

АКТО 10: Врвна колекција на АКТО сеќавања и иднини 2006-2015 вол.2 / AKTO 10: The ultimate golden collection of AKTO memories and futures 2006-2015 Vol. 2

АКТО 10: Врвна колекција на АКТО сеќавања и
иднини 2006-2015 вол.2 /
AKTO 10: The ultimate golden collection of AKTO
memories and futures 2006-2015 Vol. 2

АКТО Фестивал за современи уметности/
AKTO Festival of contemporary arts

 

Куратори: Ивана Васева, Филип Јовановски
Curators: Ivana Vaseva, Filip Jovanovski

(more…)

Dangerous Acts, Starring the Unstable Elements of Belarus / Опасни дела, со Нестабилните белоруски елементи

Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus /
Опасни дела со Нестабилните белоруски елементи
Филмска проекција и дискусија / Movie projection and Discussion

11 декември 2014, четврток, 18 часот
ЕУ Инфо центар, Скопје

(more…)

страна 1 од 512345