Select Page

Лист по лист

Лист по лист
самостојна изложба

Исмет Рамиќевиќ

Галерија „КО-РА“, Дом на културата „Кочо Рацин“, Скопје
Отворање: 22.12.2017

ТЕКСТИЛиЈАДа

ТЕКСТИЛиЈАДа
Фестивал: Култура за, култура со, култура од текстилните работници/чки

Организатор: „ГЛАСЕН ТЕКСТИЛЕЦ“ – ШТИП и КУЦ ТЕКСТИЛ
Партнери: Факултет за работи што не се учат / АКТО фестивал за современи уметности

Штип

15-16.12.2017

(more…)

Обои Црвено

Обои Црвено
Самостојна изложба

Никола Славевски

Фоаје при НУ Центар за култура, Битола
7.12.2017

(more…)

Нада

Нада

Самостојна изложба и предавање: проект на Јасмина Цибиќ

Кураторка: Ана Франговска

Чифте амам, Национална галерија на Македонија, Скопје

23.11-04.12.2017

(more…)

Андреевска – Со „Лица“ ја напуштам конвенционалноста

Андреевска – Со „Лица“ ја напуштам конвенционалноста
Напис/ интервју (по повод саостојната изложба „Лица“ на Воскресија Андреевска во Музејот на град Скопје

Автор: Љупчо Јолевски
Радио Слободна Европа
08.11.2017

(more…)

Лица

Лица
Самостојна изложба

Воскресија Андреевска

Музеј на град Скопје
01.11.2017

(more…)

Бежан – Back to the 70’s

Бежан – Back to the 70’s / Bezan – Back to the 70’s
самостојна изложба / solo exhibition

Драгољуб Бежан / Dragoljub Bezan

 

Галерија МКЦ, Скопје / MKC Gallery, Skopje

01-28.11.2017

(more…)

Корумпирани пејзажи / Corrupted Landscapes

Корумпирани пејзажи / Corrupted Landscapes
самостојна изложба / solo exhibition

Оливер Мусовиќ / Oliver Musovik

Мобилна/монтажна галерија на ЦСУ Центарот за современи уметности, Скопје / CAC Contemporary Art Center Mobile/Montage Gallery, Skopje

26.10.-3.11.2017

 

(more…)

страна 1 од 6412345...1020...најстари »