Select Page

Сум си ги заборавил делата и не знаев дека имам волку пријатели, го прослави 90. роденден скулпторот Митриќески во МАНУ

Сум си ги заборавил делата и не знаев дека имам волку пријатели, го прослави 90. роденден скулпторот Митриќески во МАНУ

напис
автор: не е наведен
sdk.mk
24.05.2017

(more…)

Боро Митриќески – Митрич: 70 години творештво

Боро Митриќески – Митрич: 70 години творештво
ретроспективна изложба
Боро Митриќески

Ликовен салон на МАНУ,
Македонска академија на науките и уметностите – Скопје
23 мај – 16 јуни 2017
Отворање: 23 мај 2017, 19:00 ч.

 

 

(more…)

Месец на Никола Мартиноски

Месец на Никола Мартиноски
изложба, монографија, предавање

Во организација на Националната галерија на Македонија,
мај 2017, објект: Мала станица, Скопје

(more…)

Борис Чипан: По трагите на еден модернист / Boris Čipan: Following the Traces of a Modernist

Борис Чипан: По трагите на еден модернист / Boris Čipan: Following the Traces of a Modernist
ретроспективна изложба / retrospective exhibition

Музеј на град Скопје / Museum of the city of Skopje
март-април 2017 / March-April 2017
Отворање: 30 март 2017 / Opening: March 30, 2017

Вангел Наумовски беше избркан од уметничко школо како неталентиран, а Салвадор Дали му дојде на изложба

Вангел Наумовски беше избркан од уметничко школо како неталентиран, а Салвадор Дали му дојде на изложба

Кон ретроспективно-монографската изложба на Вангел Наумовски во Даут пашин амам, Скопје

 

објавено на sdk.mk

25.12.2016

(more…)

Вангел Наумовски / Vangel Naumovski

Вангел Наумовски / Vangel Naumovski
ретроспективна изложна / retrospective exhibition

НУ Национална галерија на Македонија – Даут-пашин амам, Скопје
Отворање: 23 декември 2016, 19:00 ч

(more…)

страна 1 од 812345...најстари »