Select Page

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала / In Continuous Transition – Trapped Inside Broken Mirrors

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала / In Continuous Transition – Trapped Inside Broken Mirrors
КРИК – Фестивал за критичка култура / CRIC – Festival of Critical Culture

Инициран од: Контрапункт / Initiated by: Kontrapunkt
Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
13.12 – 17.12.2017

(more…)

Нада

Нада

Самостојна изложба и предавање: проект на Јасмина Цибиќ

Кураторка: Ана Франговска

Чифте амам, Национална галерија на Македонија, Скопје

23.11-04.12.2017

(more…)

Фемининологија / Femininology

Феминологија / Femininology
групна изложба / group exhibition

Кураторка: Санда Станаќев Бајзек / Curated by: Sanda Stanaćev Bajzek

Галерија „КО-РА“, Дом на културата „Кочо Рацин“, Скопје / Ko-Ra Gallery, The House of Culture “Kocho Racin”, Skopje
09-19.11.2017

(more…)

Кога зградите би зборувале / If Buildings Could Talk

Кога зградите би зборувале / If Buildings Could Talk
Истражувачки процес обликуван во форма на перформанс / Research-based performative art project

Автор: Филип Јовановски / Author: Filip Jovanovski; Соработник: Дејан Ивановски / Collaborator: Dejan Ivanovski; Кураторка: Ивана Васева / Curator: Ivana Vaseva

Железничка зграда, Скопје / Railway Workers’ Residential Complex, Skopje
30.09. – 01.10.2017

(more…)

ОСТЕН Биенале на наградени автори 2017 / OSTEN Bienale Of The Awarded Authors 2017

ОСТЕН Биенале на наградени автори 2017 / OSTEN Bienale Of The Awarded Authors 2017
Групна изложба и доделување на награди на уметниците / Group exhibition and awarding of the prizes to the artists

Хотел Аполонија, Гевгелија / Apollonia Hotel, Gevgelija
Отворање / Opening: 07.09.2017

(more…)

Инвестирање во уметноста/ културата или можности за демаскирање

Инвестирање во уметноста/ културата или можности за демаскирање

Јавна дискусија (дел од Дискурзивно – едукативната програма Совршениот уметник”, курирана од Ивана Васева)

Кино Култура, Скопје
17.06.2017

(more…)

Подземни прозори / Dritaret e nëntokës

Подземни прозори / Dritaret e nëntokës
самостојна изложба / ekspozitë personale

Скендер Идризи (Приштина) / Skender idrizi (Prishtina)

Културно Информативен Центар (КИЦ) – Скопје / Qendra Informative Kulturore (QIK) – Shkup

Отворање: 22 мај 2017 / Hapja: Maji 22, 2017

Ова е уметност и уметноста е многу нешта

Ова е уметност и уметноста е многу нешта

предавање
Себастијан Цихочки

Музеј на современата уметност, Скопје
20.05.2017

(предавањето е дел од 6-тиот Интернационален симпозиум „Кураторски размени: Простори, функции, фикции и други заеднички именители“ организиран од Проектен простор Прес ту егзит од Скопје)

(more…)

страна 1 од 1412345...10...најстари »