Select Page

Captured State : New Art from Macedonia

Captured State : New Art from Macedonia
Group exhibition / public discussion

Curated by Jon Blackwood

Artists: Ephemerki, Verica Kovacevska, OPA (Obsessive Possessive Aggression), Igor Toshevski

Sciennes Gallery, Summerhall, Edinburgh, UK
6 October – 30 November 2017

(more…)

Роберт Јанкулоски: Го истражував фотографското творештво на браќата Манаки цели 16 години

Роберт Јанкулоски: Го истражував фотографското творештво на браќата Манаки цели 16 години
Интервју со Роберт Јанкуловски

Автор: Александар Ристевски
Извор: cooltura.mk
Објавено онлајн: 27.09.2017

(more…)

Жарко Башески: Реалната димензија на човекот не ме интересира, преку неа немам што да кажам

Жарко Башески: Реалната димензија на човекот не ме интересира, преку неа немам што да кажам

Интервју со Жарко Башески по повод неговата изложба во Националната галерија на Македонја (+видео)
Извор: cooltura.mk
август 2016

(more…)

страна 1 од 1012345...10...најстари »