Select Page

ДРИМON Festival: Групна изложба

ДРИМON Festival: Групна изложба

Групна изложба

НУ „Браќа Миладиновци“, Струга / Летна сцена
Отворање: 27 јули 2016, 21:30 ч.

Учесници: Зорица Зафировска, Ана Ивановска, Владимир Лукаш, Нита Чаволи, Маја Кировска, Викторија Попоска, Христина Зафировска, Бранкица Јордановска, Амир Карахасан, Наташа Неделкова, Санда Миева, Сања Симовска, Иван Шапков, Ертунч Сали, Вања Штркова

 

Water Lilies

Water Lilies
видео перформанс / video performance
Весна Дунимаглоска / Vesna Dunimagloska

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга / Летна сцена
26 јули 2015, 21: 00
Во рамки на Фестивал за процесирање култура ДРИМON 3 (2015),
во организација на ИНКА
(Иницијатива за независен културен активизам)

Светиот баланс

Светиот баланс
самостојна изложба
Алма Идризи

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга / Летна сцена
25 јули 2015, 21:00 ч.
Во рамки на Фестивал за процесирање култура ДРИМON 3 (2015),
во организација на ИНКА
(Иницијатива за независен културен активизам)

Без наслов (Macedonian POP-Art)

Без наслов (Macedonian POP-Art)
Изложба

Дарко Алексовски и Дарко Петрушев

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга, Летна сцена
25 јули 2015, 21: 00

Во рамки на Фестивал за процесирање култура ДРИМON 3 (2015),
во организација на ИНКА (Иницијатива за независен културен активизам)

 

Конфликтни слики во јавниот простор: Интерпретации на(спроти) провокации

Конфликтни слики во јавниот простор: Интерпретации на(спроти) провокации

Предавање

Владимир Јанчевски

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга

25 јули 2015, сабота, 19:30 ч.

Во рамки на Фестивалот ДРИМОN 3 (2015)
Организација: ИНКА (Иницијатива за независен културен активизам)

АНП 6 / ПатемАрт 1

АНП 6 / ПатемАрт 1
видео документација (колонија/колективен проект)

с. Глобочица, Струга
Септември 2013

Учесници: Весна Дунимаглоска, Наташа Јакимовска, Ѓорѓи Крстески, Љубомир Милошески, Марија Џунова

(more…)

Струшки муабети

Струшки муабети
самостојна изложба
Ѓорѓи Крстевски

Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга / Летна Сцена
Отворање: 25 јули 2013, 21 ч.
Во рамки на Фестивал за процесирање култура ДРИМON, 24-28 јули 2013

Алтер #61

Алтер #61
ТВ емисија за култура

Автор и водител: Весна Стојмирова
ТВ АБ канал
Август 2010

(more…)

Драслајца ’97

Драслајца ’97
Изложба на дела од ликовната колонија „Драслајца” (02.07-13.07.1997)

Дом на културата, Струга
1997

Уметници: Љубомир Милошески, Слободан Тимчевски, Дарко Шиплиќ, Аспарух Михаилов, Весна Дунимаглоска, Димче Лозаноски, Златко Алексоски

(more…)

VI самостојна ликовна колонија

VI самостојна ликовна колонија Драслајца
Изложба на дела од ликовната колонија „Драслајца”, Струга (05.07 – 19.07.1996)

Дом на културата, Струга

1996

Учесници: Љубомир Милошевски, Аспарух Михаилов, Димче Лозаноски, Слободан Тимчевски, Весна Дунимаглоска, Дарко Шиплиќ, Златко Алексоски

(more…)

страна 1 од 212