Select Page

PikëPamje: Semiotika – Bujar Hoxha

PikëPamje: Semiotika – Bujar Hoxha / Семиотика – Бујар Хоџа
Emisioni i XLIV / ТВ емисија

TV Shenja
Објавено онлајн: 3.02.2018

(more…)

Уметникот како номад / The Artist As a Nomad

Уметникот како номад / The Artist As a Nomad
Групна изложба и промоција на магазинот NOMADS.mk / Group exhibition and promotion of the NOMADS.mk magazine

Јавна соба, Скопје / Public Room, Skopje
Отворање: 27.12.2017

(more…)

Лист по лист

Лист по лист
самостојна изложба

Исмет Рамиќевиќ

Галерија „КО-РА“, Дом на културата „Кочо Рацин“, Скопје
Отворање: 22.12.2017

Линеарен цртеж

Линеарен цртеж / Linear Drawing
групна изложба / group exhibition

Кураторка: Марика Бочварова Плавевска / Curator: Marika Bochvarova Plavevska

Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
16.12.2017 – 12.2018

(more…)

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала / In Continuous Transition – Trapped Inside Broken Mirrors

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала / In Continuous Transition – Trapped Inside Broken Mirrors
КРИК – Фестивал за критичка култура / CRIC – Festival of Critical Culture

Инициран од: Контрапункт / Initiated by: Kontrapunkt
Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
13.12 – 17.12.2017

(more…)

1101: Св. Климент Охридски низ современа уметничка призма

1101: Св. Климент Охридски низ современа уметничка призма
Групна изложба (во чест на патрониот празник на Библиотеката)

Куратор: Владимир Јанчевски

НУБ „Св. Климент Охридски“, Скопје
Отворање: четврток, 7 декември 2017, 12:00 ч.

(more…)

Поместени Граници

Поместени Граници
групна изложба

Галерија „КО-РА“, Дом на култура „Кочо Рацин“, Скопје

Организација: Друштво на ликовни уметници на Македонија

24.11 – 05.12.2017

(more…)

страна 1 од 10412345...1020...најстари »