Select Page

Маестро на македонската визуелна естетика: невидени дела од ликовниот уметник Борислав Траиковски

Маестро на македонската визуелна естетика:
невидени дела од ликовниот уметник Борислав Траиковски
критички осврт кон изложба
Милева Лазова

Македонско сонце бр.754
12 декември 2008 година
(more…)

Ѕвезденото небо на националната ликовна уметност: „Сликари и скулптори академици“ по повод 40 години МАНУ

Ѕвезденото небо на националната ликовна уметност: „Сликари и скулптори академици“ по повод 40 години МАНУ
критички осврт кон изложба
Милева Лазова

Македонско сонце бр.698
16 ноември 2007 година

 

 

(more…)

Предодреден да биде скулптор: Монографија за големиот уметник Томе Серафимовски

Предодреден да биде скулптор: Монографија за големиот уметник Томе Серафимовски
напис/осврт по повод промоцијата на монографијата
Милева Лазова

Македонско сонце бр.503
20 февруари 2004 година

 

 

(more…)