Select Page

ДРИМON Festival: Групна изложба

ДРИМON Festival: Групна изложба

Групна изложба

НУ „Браќа Миладиновци“, Струга / Летна сцена
Отворање: 27 јули 2016, 21:30 ч.

Учесници: Зорица Зафировска, Ана Ивановска, Владимир Лукаш, Нита Чаволи, Маја Кировска, Викторија Попоска, Христина Зафировска, Бранкица Јордановска, Амир Карахасан, Наташа Неделкова, Санда Миева, Сања Симовска, Иван Шапков, Ертунч Сали, Вања Штркова

 

Water Lilies

Water Lilies
видео перформанс / video performance
Весна Дунимаглоска / Vesna Dunimagloska

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга / Летна сцена
26 јули 2015, 21: 00
Во рамки на Фестивал за процесирање култура ДРИМON 3 (2015),
во организација на ИНКА
(Иницијатива за независен културен активизам)

Светиот баланс

Светиот баланс
самостојна изложба
Алма Идризи

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга / Летна сцена
25 јули 2015, 21:00 ч.
Во рамки на Фестивал за процесирање култура ДРИМON 3 (2015),
во организација на ИНКА
(Иницијатива за независен културен активизам)

Без наслов (Macedonian POP-Art)

Без наслов (Macedonian POP-Art)
изложба
Дарко Алексовски и Дарко Петрушев

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга / Летна сцена
25 јули 2015, 21: 00
Во рамки на Фестивал за процесирање култура ДРИМON 3 (2015),
во организација на ИНКА
(Иницијатива за независен културен активизам)

 

 

Конфликтни слики во јавниот простор: Интерпретации на(спроти) провокации

Конфликтни слики во јавниот простор: Интерпретации на(спроти) провокации

Предавање

Владимир Јанчевски

НУ Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга

25 јули 2015, сабота, 19:30 ч.

Во рамки на Фестивалот ДРИМОN 3 (2015)
Организација: ИНКА (Иницијатива за независен културен активизам)

Струшки муабети

Струшки муабети
самостојна изложба
Ѓорѓи Крстевски

Центар за култура „Браќа Миладиновци“ – Струга / Летна Сцена
Отворање: 25 јули 2013, 21 ч.
Во рамки на Фестивал за процесирање култура ДРИМON, 24-28 јули 2013