Select Page

Лице в лице / Face to Face

Лице в лице / Face to Face
самостојна изложба / solo exhibition
Тања Џипунов / Tanja Dzipunov

Мултимедијален центар Матица Ексклузив, Скопје
Отворање: 15 септември 2016, 21:00 ч.
Изложбата ја отвори Љупчо Маленко

 

Стефан Хаџи-Николов

Стефан Хаџи-Николов
самостојна изложба

Мултимедијален центар Матица Ексклузив, Скопје
Отворање: 24 април 2014, 12:00 ч.
Изложбата ја отвори Паскал Гилевски, ликовен критичар

 

Изложба на слики

Изложба на слики
самостојна изложба
Новица Трајковски

Матица Ексклузив, Скопје
Отворање: 15 јануари 2014, 12:00 ч.
Изложбата ја отвори писателот Ефтим Клетников

Павле Кузманоски

Павле Кузманоски
самостојна изложба

Мултимедијален центар Матица Ексклузив, Скопје
Отворање: 5 декември 2013, 21:00 ч.
Изложбата ја отвори Ефтим Клетников

Пригоден музички настап на:  Васил Атанасов (обоа) и Дарко Багевски (гитара)

Изложба на шест македонски сликари

Изложба на шест македонски сликари
групна изложба
Васко Ташковски, Коле Манев, Владо Георгиевски, Газанфер Бајрам, Симон Шемов и Глигор Чемерски

Мултимедијален центар „Матица ексклузив“ – Скопје
7 ноември – 5 декември 2013
Отворање: 7 ноември 2013, 12:00 ч.

Илија Аџиевски / Ilija Adzievski

Илија Аџиевски / Ilija Adzievski
самостојна изложба на скулптури и цртежи

Мултимедијален центар Матица Ексклузив, Скопје
Отворање: 29 октомври 2013, 12:00 ч.
Изложбата ја отвори Ефтим Клетников

Во рамки на изложбата се промовирани и книгите: „Спомени од мојата младост”, „Струшки зборој” и „Цеца”
За делата говореше писателот Иван Чаповски

Симон Шемов / Simon Šemov

Симон Шемов / Simon Šemov

самостојна изложба на слики и промоција на библиофилското издание медиум-целулоза

 

Мултимедијален центар Матица Ексклузив, Скопје

Отворање: 20 март 2013, 19:00 ч.

пригодна реч: проф д-р Иван Џепароски