Select Page

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5
Промо настан – групна продажна изложба на дела, со цел да се соберат средства и да се поддржи алтернативната независна културна сцена

Галерија 7, Скопје (Организација: Кула)
03.11.201

(more…)

40 години ликовна група 77 / 40 years artistic group 77

40 години ликовна група 77 / 40 years artistic group 77
изложба / exhibition

Свето Манев, Димитар Мичо Кочевски и Илија Кочовски

Галерија НЛБ, Скопје
Отворање: 03 октомври 2017

 

Роберт Јанкулоски: Го истражував фотографското творештво на браќата Манаки цели 16 години

Роберт Јанкулоски: Го истражував фотографското творештво на браќата Манаки цели 16 години
Интервју со Роберт Јанкуловски

Автор: Александар Ристевски
Извор: cooltura.mk
Објавено онлајн: 27.09.2017

(more…)

ОСТЕН Биенале на наградени автори 2017 / OSTEN Bienale Of The Awarded Authors 2017

ОСТЕН Биенале на наградени автори 2017 / OSTEN Bienale Of The Awarded Authors 2017
Групна изложба и доделување на награди на уметниците / Group exhibition and awarding of the prizes to the artists

Хотел Аполонија, Гевгелија / Apollonia Hotel, Gevgelija
Отворање / Opening: 07.09.2017

(more…)

4 Идеи / Ремикс

4 Идеи / Ремикс
групна изложба

Уметници: Христина Иваноска, Велимир Жерновски, Ѓорѓе Јовановиќ и Јане Чаловски
Куратор: Јованка Попова

Галерија „Акантус“, Скопје

02-21.09.2017

 

Спонтан израз

Спонтан израз
самостојна изложба
Александар Ефтимовски

Галерија Flux, Скопје
24-31 мај 2017
Отворање: 24 мај 2017, 19:00 ч.

Град без љубов

Град без љубов
публикација / есеи
Александар Петров

издавач: Темплум, Скопје
Едиција: Градот (книга 15)
Година: мај 2017

Промоција: Кино Култура
8 мај 2017, 20:00 ч.
За книгата ќе зборуваат: Невена Георгиева, Дејан Ивановски и Даниела Симоновска.

 

Whose Revolution?

Whose Revolution?
two-day forum
Institute of social sciences and humanities (ISSH) – Skopje /
Kino Kultura, Skopje, May 5-6, 2017

(more…)

Strasti šarenih boja

Strasti šarenih boja
(Strip iz Skoplja: Kirčo Arsovski)

kritički osvrt

Zoran Đukanović

Vreme, 4 maj 2017, str. 41

 

 

(more…)

страна 1 од 1012345...10...најстари »