Select Page

Андреевска – Со „Лица“ ја напуштам конвенционалноста

Андреевска – Со „Лица“ ја напуштам конвенционалноста
Напис/ интервју (по повод саостојната изложба „Лица“ на Воскресија Андреевска во Музејот на град Скопје

Автор: Љупчо Јолевски
Радио Слободна Европа
08.11.2017

(more…)

Лица

Лица
Самостојна изложба

Воскресија Андреевска

Музеј на град Скопје
01.11.2017

(more…)

Нове Франговски: Собитија / Nove Frangovski: Fellow Beings

Нове Франговски: Собитија / Nove Frangovski: Fellow Beings
постхумна самостојна изложби / posthumous solo exhibition

куратор: Дора Фотева

Музеј на град Скопје / Museum of the city of Skopje

25 април – 16 мај 2017 /
April 25 – May 16, 2017

Отворање: 25 април 2017, 19.30 ч. /
Opening: April 25, 2017, 19.30h

 

Мандала 2

Мандала 2
самостојна изложба
Соња Чингарова Фотева

Организатор: Културно информативен центар на Р. Македонија во Софија и Музеј на град Скопје
куратор: Дора Андова Фотева

Културно информативен центар на Р. Македонија во Софија
Отворање: 11 април 2017, 18:30 ч.

Борис Чипан: По трагите на еден модернист / Boris Čipan: Following the Traces of a Modernist

Борис Чипан: По трагите на еден модернист / Boris Čipan: Following the Traces of a Modernist
ретроспективна изложба / retrospective exhibition

Музеј на град Скопје / Museum of the city of Skopje
март-април 2017 / March-April 2017
Отворање: 30 март 2017 / Opening: March 30, 2017

Пикасо можеби јас / Picasso Maybe I

Пикасо можеби јас / Picasso Maybe I
самостојна изложба на керамика / solo exhibition of ceramics
Филип Фидановски / Filip Fidanovski

Музеј на град Скопје
25 октомври – 7 ноември 2016
Отворање: 25 октомври 2016, 20:00 ч.
Изложбата ја отвори Н. Е. г-дин Рамон Абароа Каранса, Амбасадор на Шпанија
135 години од раѓањето на Пабло Пикасо

(more…)

страна 1 од 1012345...10...најстари »