Select Page

Лист по лист

Лист по лист
самостојна изложба

Исмет Рамиќевиќ

Галерија „КО-РА“, Дом на културата „Кочо Рацин“, Скопје
Отворање: 22.12.2017

Поместени Граници

Поместени Граници
групна изложба

Галерија „КО-РА“, Дом на култура „Кочо Рацин“, Скопје

Организација: Друштво на ликовни уметници на Македонија

24.11 – 05.12.2017

(more…)

Фемининологија / Femininology

Феминологија / Femininology
групна изложба / group exhibition

Кураторка: Санда Станаќев Бајзек / Curated by: Sanda Stanaćev Bajzek

Галерија „КО-РА“, Дом на културата „Кочо Рацин“, Скопје / Ko-Ra Gallery, The House of Culture “Kocho Racin”, Skopje
09-19.11.2017

(more…)

Андреевска – Со „Лица“ ја напуштам конвенционалноста

Андреевска – Со „Лица“ ја напуштам конвенционалноста
Напис/ интервју (по повод саостојната изложба „Лица“ на Воскресија Андреевска во Музејот на град Скопје

Автор: Љупчо Јолевски
Радио Слободна Европа
08.11.2017

(more…)

Лица

Лица
Самостојна изложба

Воскресија Андреевска

Музеј на град Скопје
01.11.2017

(more…)

Бежан – Back to the 70’s

Бежан – Back to the 70’s / Bezan – Back to the 70’s
самостојна изложба / solo exhibition

Драгољуб Бежан / Dragoljub Bezan

 

Галерија МКЦ, Скопје / MKC Gallery, Skopje

01-28.11.2017

(more…)

„О“ како оргазам или Прослава на животот

„О“ како оргазам или Прослава на животот

Кон изложбата „О“ на Јана Јакимовска отворена на 25 мај 2017 г. во галеријата „Ко­Ра“ во Скопје (предговор во каталогот од изложбата)

Емил Алексиев

објавен на okno.mk

31.05.2017

(more…)

„О“

„О“
самостојна изложба / solo exhibition
Јана Јакимовска / Jana Jakimovska

Галерија Ко-Ра, голем салон
ЈУ Дом на културата „Кочо Рацин“
Отворање: 25 мај 2017, 20:00 ч.

Текст: Емил Алексиев / Text: Emil Aleksiev

страна 1 од 2712345...1020...најстари »