Select Page

Алтер #22

Алтер #22
ТВ емисија за култура

Автор и водител: Весна Стојмирова
ТВ АБ канал
Октомври 2009

(more…)

Децата од чајџилницата „Галерија 7“

Децата од чајџилницата „Галерија 7“ (Што се случува со урбаниот дух на македонската метропола)
Напис

Автор: Светлана Поп – Дучева

Неделен весник „Глобус”
05.02.2008, број 42

(more…)

Mobilis in Mobile

Mobilis in Mobile
самостојна изложба

Мирослав Стојановиќ – Шуки

КЦ Точка, Скопје

Октомври, 2005

(more…)

Пораки / Messages

Пораки / Messages
Самостојна изложба / solo exhibition

Игор Сековски, Лазе Трипков / Igor Sekovski, Laze Tripkov

Културен центар „Точка“ Скопје / Cultural Centre „Tocka“ Skopje

2004

(more…)

Трансфери

Трансфери
Самостојна изложба

Игор Тошевски

КЦ Точка, Скопје
Мај, 2002

Текст: Никола Гелевски

(more…)