Select Page

Совршениот уметник: „Отворени образовни курикулуми – критички единки и колективи“

Совршениот уметник: „Отворени образовни курикулуми – критички единки и колективи“
Дискусија
Модератори: Ивана Васева, Филип Јовановски
Краток Вовед: Милан Живковиќ

Кино Култура, Скопје,
13 мај 2017, 13:30-15:30 ч.

Учесници:
Слободанка Стевческа (ФЛУ-Скопје), Јана Јакимовска (УГД-Штип), Ладислав Цветковски (ФЛУ-Скопје), Љуљзиме Лека-Мулаку (ДУТ)

(more…)

Темно

Темно

групна изложба

Галерија ФЛУ – Скопје
Отворање: 3.05.2017, 20:00

Учесници: Марија Трпеска, Елена Димоска, Елита Алити, Сокол Марковски, Ана Миланова, Стефан Анчевски, Мартина Стојановска, Сара Длака, Елена Клековска, Ана Марковска, Александра Ацеска, Јасмина Трпевска, Ѓулизара Башкими, Дијана Диниќ, Милко Нестороски, Христина Крстеска

Слика или како сакаш / Painting, or Whatever Suits You

Слика или како сакаш / Painting, or Whatever Suits You
групна изложба

Уметници: Ангел Миов, Борче Богоевски, Гоце Јанкуловски
Автор на осврти: Елена Тренчева

Галерија ФЛУ, Скопје

декември 2015

(more…)

4х4

4х4
групна изложба (по повод 35-годишниот јубилеј на Факултетот за ликовни уметности Скопје)

Галерија на ФЛУ, Скопје
31 март – 30 април 2015

Учесници: Александар Зафировски, Теа Јовановска, Дарко Заревски, Душица Степаноска, Ана Јовановска, Ертунч Сали, Ивана Настески, Милан Костадиновски, Софија Грабуловска, Андреј Миновски, Дејан Спасовиќ, Уметничка група “ЅЕЕ”, Христина Стојчевска, Енвер Селими, Славчо Спировски и Методи Исков

 

Социјално дисторзираната убавина

Социјално дисторзираната убавина
самостојна изложба на графики
Анастасија Величковска

Галерија ФЛУ, Скопје
16-23 февруари 2015, 19:00 ч.

 

 

 

 

SEAFair 11: Скопски фестивал на електронски уметности / SEAFair 11: Skopje Electronic Arts Fair

SEAFair 11: Скопски фестивал на електронски уметности / SEAFair 11: Skopje Electronic Arts Fair

Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
Факултет за ликовни уметности, Скопје / Faculty of Fine Arts, Skopje

01.11.2011 – 20.11.2011

(more…)

страна 1 од 3123