Select Page

Круг и квадрат

Круг и квадрат
изложба
Валентина Илијевска  и Петра Јовановска

НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово /
Изложбен салон
Отворање: 27 април 2017, 20:00 ч.

 

 

 

Изложба на дела од 25. Меѓународна лесновска ликовна колонија

Изложба на дела од 25. Меѓународна лесновска ликовна колонија
групна изложба

НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово (Изложбен салон)
16 февруари – 1 март, 2017 (Отворање: 16 февруари 2017, 19:00 ч.)

Уметници: Новица Трајковски, Ѓоко Антониев, Андреј Маневски, Јулија Манојловска, Васил Гаврилов, Христина Стојчевска, Тони Величковски, Мики Иванов, Бисер Кирилов (Бугарија), Жарко Вучковиќ (Србија) и уметници аматери од Пробиштип

Организација: Дом на културата „Злетовски рудар“ – Прбиштип

Два света / Two Worlds

Два света / Two Worlds
самостојна изложба на уметничка фотографија
Димитар Чунговски – Чунга

НУКЦ „Трајко Прокопиев“ – Куманово
Отворање: 2 септември 2016, 20:00 ч.

 

Трофеи

Трофеи
самостоен проект
Стојче Тоциновски

НУ Центар за култура „Трајко Прокопиев“ – Куманово /
Изложбен салон
Отворање: 25 октомври 2013, 20:00 ч.