Select Page

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција
group exhibition / групна изложба

Curators: Maja Çankullovska, Goranço Gjorgjievski, Ana Frangovska, / Куратори: Маја Чанкуловска Михајловска, Горанчо Ѓорѓиевски и Ана Франговска

Galeria Kombëtare e Kosovës, Pristina / The National Gallery of Kosovo, Pristina / Национална галерија на Косово, Приштина
27.11 -12.12.2017

(more…)

Полицијата не одлучува што е уметност, а што порнографија, рекол во 1937 сликарот Никола Mартиноски

Полицијата не одлучува што е уметност, а што порнографија, рекол во 1937 сликарот Никола Mартиноски

Кон монографијата „Никола Мартиноски до 1945“ (издание на Националната галерија на Македонија; автор: д-р Кирил Пенушлиски)
Автор: не е наведен
sdk.mk
6 мај 2017

(more…)

Месец на Никола Мартиноски

Месец на Никола Мартиноски
изложба, монографија, предавање

Во организација на Националната галерија на Македонија,
мај 2017, објект: Мала станица, Скопје

(more…)

Анатомија на векот

Анатомија на векот
самостојна изложба
Гоце Наневски

во кураторство на Ана Франаговска
Национална галерија на Македонија – Мала станица
Отворање: 04 мај 2017

 

Религија и современа уметност

Религија и современа уметност
групна изложба
по повод 15 април – Светскиот ден на уметноста

Национална галерија на Македонија – Мала станица, Скопје
Отворање: 13 април 2017, 13:00 ч.

Во организација на Општина центар – Скопје, Асоцијација за култура ИКОН и Национална галерија на Македонија

Уметници: Глигор Чемерски, Нове Франговски, Владимир Георгиевски, Васко Ташковски, Илија Аџиевски, Симон Шемов, Вана Урошевиќ, Павле Кузманоски, Стефан Хаџи Николов, Доне Милјановски, Димитар Кочевски – Мичо, Петар Попчев, Данчо Ордев, Гоце Божурски, Мирослава Микица Трујкановиќ, Ставре Димитров-Стадим, Томе Мишев, Страхил Петровски, Јован Шумковски, Жанета Вангели, Александар Ацо Станковски, Атанас Ботев, Новица Трајковски и Вук Митевски

Artistët e Rinj 2016 / Young Art 2016

Artistët e Rinj 2016 / Young Art 2016
group exhibition
curators: Lulzim Zeqiri and Mehmet Behluli

National gallery of Macedonia – Mala Stanica
Opening: April 6, 2017

Artists: Agron Bllakçori, Bujar Sulejmani, Haveit Collective, Jetulla Sulejmani and Luan Bajraktari.

страна 1 од 1012345...10...најстари »