Select Page

Мандала 2

Мандала 2
самостојна изложба
Соња Чингарова Фотева

Организатор: Културно информативен центар на Р. Македонија во Софија и Музеј на град Скопје
куратор: Дора Андова Фотева

Културно информативен центар на Р. Македонија во Софија
Отворање: 11 април 2017, 18:30 ч.

Вечер посветена на уметникот Киро Урдин и неговиот документарен филм „Вода и оган“

Вечер посветена на уметникот Киро Урдин и неговиот документарен филм „Вода и оган“
проекција
Киро Урдин

Градската библиотека, Софија / сала „Надежда“
Отворање: 26 ноември 2009, 18:00 ч.

Организатор: Културно информативен центар на Р. Македонија во Софија и Национална галерија на Македонија

Владко Миладинов: Изложба на слики

Владко Миладинов: Изложба на слики
самостојна изложба

Организација на изложбата: Културно-Информативен Центар на Р.Македонија во Софија,

во соработка со Музејот на современа уметност-Скопје и Националниот дворец на културата-Софија

Артгалерија, Национален дворец на културата – Софија

Отворање: 17 ноември 2009, 18.00 ч.

(more…)

Од отпадок до убавина / От отпадък до красота

Од отпадок до убавина / От отпадък до красота
самостојна изложба на скулптури
Владо Костов Ваце
Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р. Македонија и Галерија Арт од Скопје

Културно-Информативен Центар на Р. Македонија во Софија
10 ноември 2009, 18.00 ч

 

Венеција виа МКЦ

Венеција виа МКЦ / Венеция виа МКЦ
групна изложба
Куратор на изложбата: Соња Абаџиева (МКЦ, 2008)

Галерија „Средец“, Софија
Отворање: 30 октомври 2009, 18.00 ч.

Организација на изложбата: Културно-Информативен Центар на Р. Македонија во Софија и Младински културен центар – Скопје
Изложбата ја отворија: Димитар Дерелиев (зам.министерот за култура на Р. Бугарија) и Борис Момироски (директор на МКЦ – Скопје)

Хајруш Исени: Монотипии

Хајруш Исени: Монотипии
самостојна изложба
Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р. Македонија

Културно-Информативен Центар на Р. Македонија во Софија
15 октомври 2009, 18.00 ч

Петар Попчев: Изложба – сликарство / Петър Попчев: Изложба – живопис

Петар Попчев: Изложба – сликарство /
Петър Попчев: Изложба – живопис

самостојна изложба

Културно-Информативен Центар на Р. Македонија во Софија

1 октомври 2009, 18.00 ч

 

Во организација на Културно-Информативниот Центар на Р. Македонија

 

Александар Јанкулоски – Цане

Александар Јанкулоски – Цане

самостојна изложба

Културно-Информативен Центар на Р. Македонија во Софија

Отворање: 8 септември 2009, 18.00 ч.

 

Организација на изложбата: Културно-Информативен Центар на Р. Македонија во Софија и КИЦ од Скопје

Изложбата ја отвори: Емил Шулајковски, КИЦ-Скопје.

страна 1 од 212