Select Page

Во прво лице (избор) / In First Person (selection)

Во прво лице (избор) / In First Person (selection)
Групна изложба

Куратор: Маја Чанкуловска-Михајловска

НУ Завод и музеј Битола, Културен центар „Магаза“

Отворање: 05 август 2015

(more…)

Тоде Ивановски – Сликар на партизанската епопеја

Тоде Ивановски – Сликар на партизанската епопеја
Ретроспективна изложба по повод 70 години од победата над фашизмот 9 мај 1945-2015

Кустос: Владо Ѓоревски
Изложбен салон Магаза, Битола
08.05.2015
Организатори: Општински одбор на Сојузот на борците од НОАВМ 1941-1945 – Битола, Градоначалник на Општината Битола и НУ Завод и музеј – Битола

Славица Јанешлиева – Ладислав Цветковски / Slavica Janeslieva – Ladislav Cvetkovski

Славица Јанешлиева – Ладислав Цветковски / Slavica Janeslieva – Ladislav Cvetkovski
изложба / exhibition

НУ Завод и музеј Битола / Културен центар „Магаза“ / NI Institute and Museum Bitola / Cutural center Magaza
Отворање: 24 октомври 2013, 20:00 ч. / Opening: October 24 2103, 20:00 h

Елементи: документ 1992-2012

Елементи: документ 1992-2012
монграфска публикација / е-книга
автор и уредник: Билјана Исијанин

Издавач: Елементи, Битола
Година: 2012

Јазик: македонски (кирилица)

 

 

(more…)

Димче Николов (1953-1998)

Димче Николов (1953-1998)
ретроспективна изложба

НУ Завод и музеј Битола /
Културен центар Магаза
Отворање: 6 мај 2010, 20:00 ч.

 

 

 

 

страна 1 од 212