Select Page

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција
group exhibition / групна изложба

Curators: Maja Çankullovska, Goranço Gjorgjievski, Ana Frangovska, / Куратори: Маја Чанкуловска Михајловска, Горанчо Ѓорѓиевски и Ана Франговска

Galeria Kombëtare e Kosovës, Pristina / The National Gallery of Kosovo, Pristina / Национална галерија на Косово, Приштина
27.11 -12.12.2017

(more…)

Вељо Ташовски: живот и творештво

Вељо Ташовски: живот и творештво
монографија / промоција
Проф д-р Владимир Величковски
НУ национална галерија на Македонија /
Даут-пашин амам, Скопје
1 јуни 2017, 12:30 ч.

Промотори: Милан Бешлиќ, проф. Костадин Танчев-Динка

Вангел Наумовски беше избркан од уметничко школо како неталентиран, а Салвадор Дали му дојде на изложба

Вангел Наумовски беше избркан од уметничко школо како неталентиран, а Салвадор Дали му дојде на изложба

Кон ретроспективно-монографската изложба на Вангел Наумовски во Даут пашин амам, Скопје

 

објавено на sdk.mk

25.12.2016

(more…)

Вангел Наумовски / Vangel Naumovski

Вангел Наумовски / Vangel Naumovski
ретроспективна изложна / retrospective exhibition

НУ Национална галерија на Македонија – Даут-пашин амам, Скопје
Отворање: 23 декември 2016, 19:00 ч

(more…)

страна 1 од 912345...најстари »