Select Page

Остатоци

Остатоци
самостојна изложба
Никола Пијанманов

НУ Центар за култура „Антон Панов“ – Струмица
Отворање: 4 декември 2015, 20:00 ч.

Изведба на театарска минијатура „Храм“ како прелудија на изложбата „Остатоци“
(Според сцена од филмот „Андреј Рубљов“ на Андреј Тарковски)
Драматизација и режија: Васил Михаил
Улогите ги толкуваат: Коста Ангов (Уметникот) и Васил Михаил (Учителот)

Стрип во лифт/ Comics in the Lift

Стрип во лифт/ Comics in the Lift
Македонски стрип во движење / The Macedonian comics in movement
групна изложба / group exhibition

Дом на Културата, Струмица/ House of Culture, Strumica
24.11.2000

Музеј на современата уметност, Скопје / The Museum of Contemporary Art, Skopje
04.04.2001

(more…)