Select Page

Ументикот како номад / The Artist As a Nomad

Ументикот како номад / The Artist As a Nomad
Групна изложба и промоција на магазинот NOMADS.mk / Group exhibition and promotion of the NOMADS.mk magazine

Јавна соба, Скопје / Public Room, Skopje
Отворање: 27.12.2017

(more…)

Лист по лист

Лист по лист
самостојна изложба

Исмет Рамиќевиќ

Галерија „КО-РА“, Дом на културата „Кочо Рацин“, Скопје
Отворање: 22.12.2017

Линеарен цртеж

Линеарен цртеж / Linear Drawing
групна изложба / group exhibition

Кураторка: Марика Бочварова Плавевска / Curator: Marika Bochvarova Plavevska

Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
16.12.2017 – 12.2018

(more…)

ТЕКСТИЛиЈАДа

ТЕКСТИЛиЈАДа
Фестивал: Култура за, култура со, култура од текстилните работници/чки

Организатор: „ГЛАСЕН ТЕКСТИЛЕЦ“ – ШТИП и КУЦ ТЕКСТИЛ
Партнери: Факултет за работи што не се учат / АКТО фестивал за современи уметности

Штип

15-16.12.2017

(more…)

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала / In Continuous Transition – Trapped Inside Broken Mirrors

Постојано во транзиција – заробеност во скршените огледала / In Continuous Transition – Trapped Inside Broken Mirrors
КРИК – Фестивал за критичка култура / CRIC – Festival of Critical Culture

Инициран од: Контрапункт / Initiated by: Kontrapunkt
Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
13.12 – 17.12.2017

(more…)

Обои Црвено

Обои Црвено
Самостојна изложба

Никола Славевски

Фоаје при НУ Центар за култура, Битола
7.12.2017

(more…)

1101: Св. Климент Охридски низ современа уметничка призма

1101: Св. Климент Охридски низ современа уметничка призма
Групна изложба (во чест на патрониот празник на Библиотеката)

Куратор: Владимир Јанчевски

НУБ „Св. Климент Охридски“, Скопје
Отворање: четврток, 7 декември 2017, 12:00 ч.

(more…)

Артерии

Артерии
Групна изложба

Група Пресек (Љупка Галазка Василев, Марјан Ѕингаров, Никола Пијанманов и Ване Костуранов)

Завод и Музеј, Струмица
01-11.12.2017

Текст: Трајче Бајдов

(more…)

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција
group exhibition / групна изложба

Curators: Maja Çankullovska, Goranço Gjorgjievski, Ana Frangovska, / Куратори: Маја Чанкуловска Михајловска, Горанчо Ѓорѓиевски и Ана Франговска

Galeria Kombëtare e Kosovës, Pristina / The National Gallery of Kosovo, Pristina / Национална галерија на Косово, Приштина
27.11 -12.12.2017

(more…)

страна 1 од 10612345...1020...најстари »