Select Page

Линеарен цртеж

Линеарен цртеж / Linear Drawing
групна изложба / group exhibition

Кураторка: Марика Бочварова Плавевска / Curator: Marika Bochvarova Plavevska

Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
16.12.2017 – 12.2018

(more…)

Обои Црвено

Обои Црвено
Самостојна изложба

Никола Славевски

Фоаје при НУ Центар за култура, Битола
7.12.2017

(more…)

1101: Св. Климент Охридски низ современа уметничка призма

1101: Св. Климент Охридски низ современа уметничка призма
Групна изложба (во чест на патрониот празник на Библиотеката)

Куратор: Владимир Јанчевски

НУБ „Св. Климент Охридски“, Скопје
Отворање: четврток, 7 декември 2017, 12:00 ч.

(more…)

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција
group exhibition / групна изложба

Curators: Maja Çankullovska, Goranço Gjorgjievski, Ana Frangovska, / Куратори: Маја Чанкуловска Михајловска, Горанчо Ѓорѓиевски и Ана Франговска

Galeria Kombëtare e Kosovës, Pristina / The National Gallery of Kosovo, Pristina / Национална галерија на Косово, Приштина
27.11 -12.12.2017

(more…)

Поместени Граници

Поместени Граници
групна изложба

Галерија „КО-РА“, Дом на култура „Кочо Рацин“, Скопје

Организација: Друштво на ликовни уметници на Македонија

24.11 – 05.12.2017

(more…)

Нада

Нада

Самостојна изложба и предавање: проект на Јасмина Цибиќ

Кураторка: Ана Франговска

Чифте амам, Национална галерија на Македонија, Скопје

23.11-04.12.2017

(more…)

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5
Промо настан – групна продажна изложба на дела, со цел да се соберат средства и да се поддржи алтернативната независна културна сцена

Галерија 7, Скопје (Организација: Кула)
03.11.201

(more…)

Лица

Лица
Самостојна изложба

Воскресија Андреевска

Музеј на град Скопје
01.11.2017

(more…)

страна 1 од 212