Select Page

Уметникот како номад / The Artist As a Nomad

Уметникот како номад / The Artist As a Nomad
Групна изложба и промоција на магазинот NOMADS.mk / Group exhibition and promotion of the NOMADS.mk magazine

Јавна соба, Скопје / Public Room, Skopje
Отворање: 27.12.2017

(more…)

Линеарен цртеж

Линеарен цртеж / Linear Drawing
групна изложба / group exhibition

Кураторка: Марика Бочварова Плавевска / Curator: Marika Bochvarova Plavevska

Музеј на современата уметност, Скопје / Museum of Contemporary Art, Skopje
16.12.2017 – 12.2018

(more…)

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5
Промо настан – групна продажна изложба на дела, со цел да се соберат средства и да се поддржи алтернативната независна културна сцена

Галерија 7, Скопје (Организација: Кула)
03.11.201

(more…)

Религија и современа уметност

Религија и современа уметност
групна изложба
по повод 15 април – Светскиот ден на уметноста

Национална галерија на Македонија – Мала станица, Скопје
Отворање: 13 април 2017, 13:00 ч.

Во организација на Општина центар – Скопје, Асоцијација за култура ИКОН и Национална галерија на Македонија

Уметници: Глигор Чемерски, Нове Франговски, Владимир Георгиевски, Васко Ташковски, Илија Аџиевски, Симон Шемов, Вана Урошевиќ, Павле Кузманоски, Стефан Хаџи Николов, Доне Милјановски, Димитар Кочевски – Мичо, Петар Попчев, Данчо Ордев, Гоце Божурски, Мирослава Микица Трујкановиќ, Ставре Димитров-Стадим, Томе Мишев, Страхил Петровски, Јован Шумковски, Жанета Вангели, Александар Ацо Станковски, Атанас Ботев, Новица Трајковски и Вук Митевски

Quo Vadis?

Quo Vadis?
Дијана Томиќ Радевска / Dijana Tomik Radevska
самостојна изложба / solo exhibition

Отворање: 31 март 2017
Галерија Акантус, Скопје

Opening:  March 31, 2017
Acanthus Gallery, Skopje

 

* Opening of the exhibition and the Gallery

Под земја полесно се дише #4

Под земја полесно се дише #4
Независен фестивал за експлоатација на идејата за журка, свирка, изложба, перформанс, проекции…

Учествуваат шеесетина автори, од земјава и странство, во организација на Бивша Кула или Кула Колектив

Подземните гаражи кај Плочник, позади Соборна, Скопје

24.12.2016

(more…)

страна 1 од 2312345...1020...најстари »