Select Page

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција

Esenca e ekzistencës / Essence of Existence / Есенција на егзистенција
group exhibition / групна изложба

Curators: Maja Çankullovska, Goranço Gjorgjievski, Ana Frangovska, / Куратори: Маја Чанкуловска Михајловска, Горанчо Ѓорѓиевски и Ана Франговска

Galeria Kombëtare e Kosovës, Pristina / The National Gallery of Kosovo, Pristina / Национална галерија на Косово, Приштина
27.11 -12.12.2017

(more…)

Поместени Граници

Поместени Граници
групна изложба

Галерија „КО-РА“, Дом на култура „Кочо Рацин“, Скопје

Организација: Друштво на ликовни уметници на Македонија

24.11 – 05.12.2017

(more…)

Нада

Нада

Самостојна изложба и предавање: проект на Јасмина Цибиќ

Кураторка: Ана Франговска

Чифте амам, Национална галерија на Македонија, Скопје

23.11-04.12.2017

(more…)

Captured State : New Art from Macedonia

Captured State : New Art from Macedonia
Group exhibition / public discussion

Curated by Jon Blackwood

Artists: Ephemerki, Verica Kovacevska, OPA (Obsessive Possessive Aggression), Igor Toshevski

Sciennes Gallery, Summerhall, Edinburgh, UK
6 October – 30 November 2017

(more…)

Неколку примери во современото кураторство: три изложби 2014-2017

Неколку примери во современото кураторство: три изложби 2014-2017

Предавање на Џон Блеквуд и разговор со Бојан Иванов

ЛГБТИ центар за поддршка, Скопје

20 мај 2017, 12 – 14 часот

Настанот е дел од проектот „Соовршениот уметник: Дискурзивно – едукативна програма” во рамки на наградата ДЕНЕС (мај-јули 2017) во организација на Центар за современи уемтности- Скопје и Факултет за работи што не се учат (ФРУ) – Битола

(more…)

Искушенијата на Нинавале / The Temptations of Ninavale

Искушенијата на Нинавале / The Temptations of Ninavale
самостоен проект / solo project
Нина Ковачева и Валентин Стефанов / Nina Kovacheva and Valentin Stefanoff

НУ Национална галерија на Македонија – Чифте амам, Скопје
Отворање: 18 мај 2017, 20:00 ч.
Текстови: Нина Ковачева и Валентин Стефанов, Марија Василева, Димитар Камбуров, Ирина Генова

NI National gallery of Macedonia – Chifte Hamam, Skopje
Opening: May 18, 2017, 20:00 h
Texts: Nina Kovacheva and Valentin Stefanoff, Maria Vasileva, Dimitar Kambourov, Irina Genova

страна 1 од 2012345...1020...најстари »