Select Page

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5

Промо изложба: Под земја полесно се дише 5
Промо настан – групна продажна изложба на дела, со цел да се соберат средства и да се поддржи алтернативната независна културна сцена

Галерија 7, Скопје (Организација: Кула)
03.11.201

(more…)

Под земја полесно се дише #4

Под земја полесно се дише #4
Независен фестивал за експлоатација на идејата за журка, свирка, изложба, перформанс, проекции…

Учествуваат шеесетина автори, од земјава и странство, во организација на Бивша Кула или Кула Колектив

Подземните гаражи кај Плочник, позади Соборна, Скопје

24.12.2016

(more…)

Под земја полесно се дише #3

Под земја полесно се дише #3

Мултимедијален фестивал
(изложба, претстава и музички концерти)

 

Подземните гаражи кај Плочник, позади Соборна, Скопје

27.12.2015

(more…)

Под земја полесно се дише #2

Под земја полесно се дише #2

Мултимедијален фестивал
(изложба, проекција на експериментални и анимирани филмови и музички концерти)

Подземните гаражи кај Плочник, позади Соборна, Скопје

27.12.2014

(more…)

Нарајана

Нарајана
самостојна изложба
Инес Стефановска
Кула, Скопје
12.12.2014

(more…)

Под земја полесно се дише

Под земја полесно се дише

Мултимедијален настан (изложба, свирка и видео)

 

Подземните гаражи кај Плочник, позади Соборна, Скопје

27.12.2013