Select Page

Аквариум (05.1996)

Аквариум
ТВ емисија за култура

Авторки и водителки: Евгенија Теодосиевска, Сандра Титизова, Славица Бабамова, Билјана Стојчевска

МТВ
05.1996

(more…)

Икона на сребро

Икона на сребро
Групна изложба (втора годишна изложба на Сорос Центарот за современи уметности – Скопје) и меѓународен симпозиум

Галерија „Дупло”
(неформален изложбен простор)
16-24.03.1996

(more…)

Кутија со слики / Image box

Кутија со слики/ Image box
Групна изложба/ group exhibition

Куратор: Небојша Вилиќ/ Curator: Nebojsha Vilic

Културен центар „Мала станица“ – Скопје/ Cultural Center ‘Mala stanica’, Skopje
16.12.1994 – 19.01.1995

(каталог, видео документација: Kultur Raport, TV A1)

(more…)