Select Page

За архивата

ЗаУм – архива на настани поврзани со современата македонска ликовна уметност

ЗаУм се јавува од потребата да се приберат на едно место, и да се понудат за користење онлајн, што повеќе материјали за современата македонска ликовна уметност. Наменета е за студентите, истражувачите, уметниците, историчарите, новинарите и сите оние кои ги интересира ликовната уметност. Архивата е исклучиво едукативна и некомерцијална.
повеќе >>>

Последно во ЗаУм … ☟☟☟

Brisani prostori / Erased spaces

Brisani prostori / Erased spaces Samostalna izložba / Solo exhibition Igor Toševski / Igor Toshevski Kustos izložbe / Curator of the Exhibition: Mirjana Dabović Pejović Atelje Dado - Narodni muzej Crne Gore, Cetinje / Atelier Dado - The National Museum of...

Времиња

Времиња Самостојна изложба Никола Пијанманов Галерија МКЦ, Скопје 13-23.04.2018   Фотографии: Александар...

„Кога бев студент” со Мирослав Масин: Мазев ми беше врска за академија, имав среќа да учам од Кондовски, Перчинков и Анастасов

„Кога бев студент” со Мирослав Масин: Мазев ми беше врска за академија, имав среќа да учам од Кондовски, Перчинков и Анастасов Интервју објавено на polnacasa.mk 02.04.2018   PDF mk...

Забелешки и предлози

Во интерес на подобрување на оваа архива, ги очекуваме вашите коментари, забелешки и предлози овде.

Препорака ЗаУм … ☟☟☟

дисциплини

тип на документација

списанија

медиуми

декади

места

лични архиви